Pentru informatii si rezervari :

        tf: : 0749 - 375883

        e-mail: gela_neacsu@yahoo.com


Conform HG. nr. 237 /2001 -Este interzisă cazarea oricărei persoane care nu posedă act de identitate.

Bun venit la Casa Rustic!

Despre Casa Rustic :

              Este ultima casa din satul Renghet, asezata intre livezi, cu o panorama minunata inspre Releu si Gioagiu Bai, fiind strajuita dincolo de livezi, de colinele impadurite ale Renghetului, unde se poate petrece in linistea naturii, discret, un weekend, o vacanta sau concediu.

              Casa Rustic este formata din parter (unde se afla bucataria) si etaj amenajate rustic, cu specific local, cu obiecte si decoratiuni utilizate in trecut in casele taranesti, cu mult lemn si tesaturi si decoratiuni traditionale.

               In curte este amenajat un "bar" rustic cu toate elementele specifice zonei. Deasemenea in curte se afla si un cuptor taranesc specific zonei, amenajat deasemenea rustic.

Capacitatea si structura de cazare :

             Casa Rustic  dispune de 2 camere, living, baie, bucatarie. Incalzirea se face cu sobe electrice, iar in bucatarie este si aragaz.

                Se pot face gratar si foc de tabara afara.

                Casa Rustic este ideala a ospita doua familii sau un grup de maxim 6 persoane.

Tarife:   

                CASA RUSTIC se inchiriaza la cheie pentru cel putin 3(trei) zile.

                                                        Costul : 160 euro/3 zile

Posibilitati de agrement:

-          drumetii in zonele minunate din imprejurimi, la Izvorul lui Neag si Cascada,  la stana sau pe culmile dealurilor submontane.

-          excursii sau tratament la Geoagiu Bai.

-          plimbari cu bicicleta (Montebike) sau cu moto (Motocross).

-          puteti descoperii activitatile specifice din gospodarie si din jurul acesteia:

                              ·  facutul fanului

                              ·  aprovizionare cu lemne din padure pentru incalzit si gatit

                              ·  pasunatul animalelor la stana sau pe imasuri

                              ·  activitati in gradina si livada                            

                ·  prepararea si distilatul tuicii "la cazan"

Pentru a vedea imaginii de la Casa Rustic si imprejurimi vizitati Galeria .


 

vis de vacanta pentru tineri , familii , oameni de afaceri.. si nu numai...

 
 

Drumetii in zona

Geoagiu Bai - 6 Km (pe sosea)
In repertoriul bogatiilor si frumusetilor naturale randuite in decorul Muntilor Apuseni, statiunea balneoclimaterica Geoagiu Bai apare ca un adevarat margaritar. Denumirea ce i se atribuie, de “dar al Metaliferilor”, poate fi interpretata fie ca simbol al varietatii de bogatii minerale cuprinse in adancurile pamantului, fie ca expresie a multiplelor calitati dietetice-curative ale apelor sale minerale, asociate cu frumusetile odihnitoare ale peisajului natural, ce rasplatesc cu prisosinta pe oricine vine pe aici. Pentru ca natura a fost nespus de darnica cu aceste meleaguri, imbinând intr-un atragator decor, in chipul cel mai fericit, tot ceea ce ar putea oferi muntele si marea.
Cheile Madei - 11 Km
Daca ar fi sa alegem un inceput pentru periplul nostru prin zona carstica din bazinul vaii Geoagiu, cred ca el ar putea incepe cu vizitarea Cheilor Madei, adica a ingustarii situata la extremitatea vestica a Culmii Plesa Mare ( 712 m ). Importanta peisagistica a fierastruirii in cauza rezulta din particularitatile sale morfogenetice si fizionomice inedite, din desfasurarea sa spatiala care intrece, atat in lungime, cat si prin energia de relief a versantilor pe toate celelalte chei, pe care vi le prezint si va invit a le vizita, mai jos.
Cheile Ardeului - 12 Km
In despicatura spectaculoasa desfasurata aval de localitatea Ardeu, unde “atractia” exercitata de calcarele intens litoclazate asupra apelor este mai ilustrativa ca oriunde, raul Ardeu, la fel de viguros ca Cibul, parcurge cel de-al doilea sector de chei ale sale, lung de 500 m.
Cheile Bacaiei - 14 Km
Aval de cheile Cibului, intr-o fasie de marne si gresii cretacice, valea se largeste, caracterul de cheie dispare, relieful isi atenueaza declivitatea si asperitatile. Un antract, desigur, intre doua acte, o sincopa peisagistica avand rol de-a separa cele doua sectoare de chei modelate in lunga sa evolutie de catre Cib. Dar, fasia tampon nu masoara decat un kilometru, ea extinzandu-se pana la intrarea, dinspre amonte, in cheile Bacaiei.
Cheile Cibului - 15 Km
Situate in partea de est a Culmii Pleasa Ardeului, Cheille Cibului se desfasoara pe 1,4 km lungime, aval de localitatea Cib ( gospodarii razlete apartinand acestei asezari regasim si in perimetrul cheilor, in zonele de largire ale luncii ).
Cheile Glodului - 12 Km
Cine urca, pe poteci serpuitoare, pornite din chiar inima Cheilor Cibului, spre varful crestei Pleasa Ardeului, in intentia de a o strabate de la est la vest, are surpriza, ca dupa nici 2 km, sa soseasca deasupra altui sector de chei.
- Pestera Cigmaului - 2 ore de mers
- Cascada si Izvorul lui Neag - 15 minute de mers
- Releul - 45 minute de mers
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one